Следвайте Гласове в Темата за киберсигурността на България отново стана на

...
Следвайте Гласове в Темата за киберсигурността на България отново стана на
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Ако Русия заповяда атака на киберармията си, щяхме да го усетим по-болезнено

Следвайте " Гласове " в 
Темата за киберсигурността на България още веднъж стана на дневен ред. Причината – хакерска офанзива, която опита да срине редица уеб уеб сайтове у нас. За благополучие, теч на персонални данни не беше регистриран. Директорът на Националната следствена работа Борислав Сарафов посочи, че към този момент са ясни имената на съветския хакер, който стои зад офанзивата. Страната ни ще изиска от Русия неговата екстрадиция.

„ По-скоро става въпрос за единични акции в сравнение с офанзива на държавно равнище. Смятам, че в случай че Русия заповяда офанзива с опциите на киберармията, която има, тъй като тя поддържа киберармия, щяхме да го усетим много по-болезнено ”, безапелационен е експертът по киберсигурност Спас Иванов. По думите му „ в случай че това е публична поръчка от страна на съветските управляващи, стигането до един причинител толкоз бързо и толкоз елементарно на процедура би било изцяло невероятно ”. „ Ако предположим, че сме стигнали до верния човек, то по всяка възможност не е поръчка ”, безапелационен е Иванов. Той назова информацията, че това е публична офанзива от съветска страна, зад която стои един-единствен причинител, „ меко казано несериозна ”.
„ Аз бих го приел по-скоро като предизвестие ”, посочи специалистът. Според него в случай че искаш да блокираш активността на институции, не атакуваш пред уикенда, а в работен ден. Бяха ударени уеб страниците на банки, медии, министерства и други институции, сподели още Спас Иванов.

Източник: NOVA TV

 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР